Dobre vibracije - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Dobre vibracije

Dobre vibracije

Generacije koje su odrastale sedamdesetih i osamdesetih godina su se borile da se njihov glas čuje, da prenesu neku poruku, da daju smisao svojoj sadašnjosti i da menjaju budućnost prema nečemu boljem.
Ali, avaj...
Tadašnji razvoj tehnike i tehnologije im to nije pružao, a da se oni ne moraju žestoko potruditi i zaleći iza svoje ideje. Zbog toga su se borili... I borili.... I borili... Misleći da stvaraju bolju budućnost za sebe, misleći da ostavljaju bolji svet za potomke.
Međutim, neki drugi su bili glasniji? Ma jok... Samo su malo više zabavljali ljude umorne od svog svakidašnjeg života, bez želje za razmišljanjem o bilo čemu što ih se lično ne dotiče.
Ali tehnika je napredovala. Današnji klinci nisu svesni napora koji je nekada bio potreban da bi se poslala poruka svetu. U ovom trenutku je dovoljno da čovek uključi svoj telefon i da ima besplatan pristup svim mogućim alatkama koje istog trenutka mogu preneti njegovu poruku celom svetu!
Ali, koja je to poruka? I da li uopšte taj svet i sluša?
Ne, nije to poruka... Izgleda da su "dobre vibracije" stvar (daleke) prošlosti. Neke nove generacije su zacrtale nešto drugo, ali čekaj... pa ni one stare generacije nisu naprosto "izumrle". Šta je sa njima? Kakve poruke oni šalju?
Na žalost, starije generacije šalju poruke straha, jer znaju da će ih ljudi slušati samo ako su uplašeni za svoj život, zdravlje, decu... Laka manipulacija i laki poeni se ubiraju na sve strane. Prilično su lako ljudima pomutili mozak sa satanističkim turbo folkom (što da ne iskoristim izraz satanistički? Zašto da on neopravdano bude zalepljen za neke druge muzičke pravce? Može i ovde, što se mene tiče...) pomešanim sa narkomanskim i paranoičnim umišljanjima određene filozofije o sopstvenoj važnosti, uz dodatak gomile izgovora o sopstvenom neuspehu i neostvarenosti u surovom svetu koji nas okružuje.
Na kraju svega toga dobijamo poruke o HAARP-u, chemtrails-u, CIA, Masonima, Black Papama, ravnoj zemlji, laži NASA-e. Naravno, sve gore pobrojano želi da nas uništi, da nam naškodi ili da nas sve "zatru" (kako umeju da se izražavaju pobornici ili novovernici).
I onda se stvara atmosfera progona, linča i inkvizicije prema svima onima koji tako ne razmišljaju. Po nekom automatizmu, svi koji se ne slažu sa takvim porukama su saradnici i plaćenici "okrivljene" organizacije Pitam se, da li je stvaranje te atmosfere slučajnost, namera ili nečija želja? Uglavnom, ove masovne poruke stvaraju podelu i cepanje društva po svim šavovima.
Nije to ništa novo. I u drugim zemljama se slično dešavalo u prošlosti, ali ko bi se nadao da će u sadašnjosti to postati toliko masovna pojava? Grupa Toy Dolls je imala zanimljivu pesmu vezanu za ovu temu:
Na kraju: ljudi, manite se ćorava posla. Tako što ćete strašiti druge ljude nećete nikada napraviti sreću, već samo nesreću. Strah prema nečemu što se ne pokušava razumeti, već se mora objašnjavati krajnje sumnjivim argumentima, može dovesti samo i isključivo samo do - destrukcije!
Mislite o tome, i na kraju - imate sve alatke ovog sveta na raspolaganju pa pošaljite i koju "dobru vibraciju".

Постави коментар

0 Коментари